FLASH web sajtovi

flash web sajtovi

Zbog primene multimedijalnih sadržaja kao i ActionScript programskog jezika koji predstavlja prirodno okruženje za upravljanje ovakvim sadržajem, flash sajtovi mogu biti i često jesu najatraktivniji. Uprkos svim pogodnostima, imaju jednu ozbiljnu manu – nisu čitljivi za web pretraživače pa predstavljaju najlošiji izbor za SEO optimizaciju. Za svakoga kome je pozicija na pretraživačima bitna ne savetujemo korišćenje web sajtova izrađenih u ovoj tehnici jer su po pravilu osuđeni na slabije pozicije na pretraživačima, a samim tim i manju posećenost.

Od ostalih nedostataka možemo istaći da se često ovi sajtovi sporije učitavaju a izmena sadržaja je teža i zahteva specifično programersko znanje pa ažuriranje od strane klijenta nije moguće. Takođe, ukoliko imate stalne i česte posetioce, flash web sajt "zna i da dosadi". Na prvi pogled, izgleda fascinantno, ali nakon izvesnog perioda korišćenja, posetioci su više zainteresovani za brzinu i funkcionalnost nego za izgled.

U novije vreme, sa poplavom Apple proizvoda, bitan nedostatak je da flesh nije podržan i kako stvari stoje neće ni biti podržan ubuduće na ovoj platformi. Ovo znači da korisnici iPhone, iPad, iPod aparata uopšte ne mogu otvoriti flash sajt na svojim uređajima.

Uprkos manama zbog kojih se sve manje koriste, izrada flash web sajtova je pravi izbor ukoliko dizajnom i vizuelnim efektima želite da fascinirate posetioce vašeg web sajta. Za razliku od HTML sajtova i Portala, flash sajtovi deluju dinamičnije i interaktivnije.

flash zahlavlje za web sajt DECOFUN

flash baner ZLATIBORAC

flash baner VILA PINA

flash baner TURBOSERVIS

flash baner ZLATIBORAC

flash baner PALISAD

flash baner VILA PINA

flash baner ECO-GRILL