Portali

cms portali

Sistem upravljanja podacima - CMS (Content Management System)

CMS (Content Management System) rešenja ili portali omogućavaju korisniku potpunu kontrolu nad celokupnim sadržajem web sajta uz adekvatno predstavljanje javnosti uz mogućnost pretrage web sajta i lako pronalaženje željenih informacija, lako informisanje posetilaca sajta, kao i definisanje više tipova korisnika sa različitim privilegijama tj. pravima pristupa na unapred definisane strane sa informacijama koje mogu da budu dostupne samo članovima.

Administriranje se vrši putem web interfejsa što je najbrži i najbolji način da samostalno u okviru vaše organizacije, bez odlaganja ideje i izmene pretočite u realnost.

Neki od tipova informacija koje korisnik može objaviti i administrirati:

Svaka informacija može biti objavljena u javnom delu prezentacije ili u delu pristupačnom samo ograničenom broju registrovanih korisnika. Za svaku informaciju je moguće dozvoliti komentare i diskusiju, odnosno korisnicima se može dozvoliti da iznesu svoje viđenje date informacije.

Portali omogućavaju široku primenu velikog broja modula za:

Interaktivna komponenta ovih prezentacija čini posetioce aktivnim kroz razne upitnike, forume i mogućnosti da ostave svoje komentare, sugestije i pitanja. Na taj način se može ostvariti prisniji kontakt sa posetiocima i steći uvid u njihove želje i mišljenje.

Portale baziramo na standardnim open source programskim rešenjima - Joomla ili Wordpress koji obezbeđuju prirodnu podršku sistemima za upravljanje dokumentima, administraciju kroz web interfejs, jednostavno pravljenje rezervnih (backup) kopija, portabilnost i skalabilnost sistema.